اخذ گواهی حلال
حلال چیست؟
حلال به غذاهایی گفته میشود که در دین اسلام مصرف آنها مجاز است. حلال همچنین عنوان مجموعهای از نام نشان های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج میشود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین مرتبه محصولات غذایی حلال در کشور مالزی به وجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی به صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شدهاست به طوری که در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.
در بین کشورهای مسلمان، مالزی در بحث غذای حلال پیشگام است، و ایران نیز در میان ۱۵ کشور اسلامی عضو، از پتانسیل خوبی برای این اقدام برخوردار است. نمایشگاه و همایشهای بینالمللی حلال برای معرفی ظرفیتهای عظیم تولیدات محصولات حلال و برای آشنایی و تجارت متقابل بنگاه های اقتصادی برگزار میشود تا همه کشورهای مسلمان از این بستر استفاده نمایند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی حلال :
2- آرم یا لوگوی تبلیغاتی شرکت (اختیاری)
3- پروانه استاندارد اجباری (در صورت اجباری بودن استاندارد برای محصول تولیدی، این پروانه الزامی است)
4- پروانه بهره برداری
5- پروانه بهره برداری بهداشت
6- پروانه تاسیس شرکت
7- پروانه ساخت محصولات
8- فلوچارت تولید
9- پروانه بهداشت
10- مجوز ناظر شرعی در موردکشتارگاه ها
11- پروانه دکتر دامپزشک در مورد کشتارگاه ها
12-ارسال تركيبات اصلي و افزودنی های محصولات و منابع تهيه هر يك از آنها، فرآيند توليد هر بخش، منابع آب مورد استفاده و مدارك مربوطه، نام هر يك از محصولات و تناژ توليد (ميزان توليد).
موارد 1 تا 11 به صورت تصویر با فرمت JPEG ارسال شود
مراحل اخذ گواهی حلال :
2- واریز مبلغ صدور گواهینامه حلال و ممیزی شرکت (پس از اعلام نامه هزینه رسمی از سوی مرکز حلال)
نکته: در صورت نیاز به آزمایش محصول، تهیه نمونه مورد نیاز توسط کارشناس و ارسال آن به آزمایشگاه الزامی است و هزینه آن به عهده شرکت متقاضی می باشد.
3- بازدید از واحد متقاضی توسط ارزیابان مورد تایید صلاحیت از سازمان ملی استاندارد
4- تکمیل پرونده شرکت متقاضی و ارجاع آن به واحد صدور گواهینامه
5- اعطاء گواهینامه و نشان جهانی حلال
بسته بندی محصولات حلال :
غذای حلال باید بطور مناسب بستهبندی شود و از مواد بسته بندی استفاده شده باشد که طبق مرحله بسته بندی در بند 10- 5 انجام شده باشد و باید طبق این بند، از روش پاکیزه و بهداشتی مطابق با اصول علم بهداشت انجام شده باشد. لاشه های گوشت باید به محکمی در بسته های بی بو، سالم، تازه و پاکیزهای که کیفیت گوشت را تغییر ندهد و بر آن اثر نگذارد یا بر اثر گوشت تاثیر نپذیرد، بسته بندی شود. بسته بندی باید سفید و کرم رنگ باشد که ضد نفوذ آب بوده، رطوبت پذیر و ضدروغن یا کاغذ پوست، فویل، قطعه فیلم، کیف پلی اتیلن و پی وی سی رطوبت پذیر باشد.برچسب زدن محصولات حلال :
بدلیل مقررات مشخص شده در استاندارد 22000ISO یا قوانین کدکس CAC/RCP1 هر بسته باید بطور قانونی و بطور پاک نشدنی علامت خورده شود یا یک برچسبی برروی آن حک شود که حاوی اطلاعات زیر باشد:
1- نام محصول
2- لیست عناصر (توجه: کلیه عناصر مکروه لازم است به صورت واضح ذکر شوند. برای مثال: محتوی 10% گوشت الاغ)
3- تاریخ انقضاء
4- حجم ذکر شده در سیستم متریک
5- نام و آدرس تولیدکننده، صادرکننده و یا توزیع کننده و علامت تجاری
6- شماره کد شناسایی که تاریخ و یا عدد گروه تولید برای قابلیت جستجو را مشخص می کند.
7- کشور مبدا
8- اگر هر یک از غذاها حاوی چربی، گوشت مشتق شده و یا استخراج شده از قبیل ژلاتین و مایه ماست باشد، محتوای منشاء این حیوان بر روی برچسب محصول اعلام شده باشد.
9- هنگامی که غذایی حاوی اندام های اصلاح شده از لحاظ ژنتیکی میباشد، این حقیقت باید بصورت واضح بیان شود.
10- کلیه عناصری که امکان دارد از منابع حرام گرفته شده باشند، لازم است به صورت واضح بیان شود که این محصول حلال است. برای مثال: گوشت گاو ژلاتینی حلال
برآوردن استانداردها، آیین نامه های ملی یکسان مورد قبول است.
محصولات و خدمات حلال :
1-1 ) کشتارگاه ها
2-1) مواد غذایی حاوی گوشت قرمز و سفید و بسته بندی گوشت ( غذای آماده ، انواع سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، ناگت و …. )
3-1 ) ماهی ( بسته بندی شده و تن در انواع مختلف ) و سایر آبزیان
4-1 ) نوشیدنی ها ( نکتار ، آب میوه طبیعی ، مائ الشعیر ، نوشابه گاز دار و …. )
5-1 ) شیر و فرآورده های آن – انواع بستنی
6-1 ) انواع روغن
7-1 ) انواع روغن نباتی ( روغن زیتون ، کلزا ، آفتابگردان ، ذرت ، پنبه دانه ، کانولا ، کنجدو و … )
8-1 ) انواع روغن حیوانی ( گوسفندی و گاوی )
9-1 ) خرما و فرآورده های آن
10-1 ) انواع شیرینی ، کیک ، بیسکویت ، کلوچه ، شکلات ، گز ، سوهان ، حلوا ارده و …. )
11-1 ) آبلیمو ، ترشی جات ، شوری جات و مرباجات
12-1 ) انواع سرکه تولید شده اطرق مختلف
13-1 ) آرد و فرآورده های جانبی ( سبوس ، انواع ماکارونی ، پودر کیک ، پودر سوخاری و …. )
14-1 ) ژلاتین
15-1 ) نمک و سایر ادویه جات
16-1 ) خشکبار
17-1 ) پودر خون ، پودر گوشت و پودر استخوان ( غذای دام و طیور )
18-1 ) تخم مرغ و محصولات آن
19-1 ) انواع کنسروجات و غذاهای فرآوری شده
20-1 )انواع غذاهای منجمد
21-1 ) انواع عرقیجات ( گلاب و عرقیجات گیاهی و انواع اسانس های گیاهی )
22-1 ) برنج ، حبوبات ، قند و شکر
23-1 ) محصولات شیمیایی غذایی
24-1 ) رنگ ها ، عطرها و اسانسهای خوراکی
1-2 ) قرص ها
2-2 ) شربت ها و سوسپانسیون
3-2 ) داروهای تزریقی
4-2 ) کپسول ها
5-2 ) داروهای مالشی
6-2 ) کیت های بیمارستانی و آزمایشگاهی
1-3 ) عطر ها و اودکلن ها
2-3 ) پودر ها و کرم ها
3-3 ) انواع رژها
4-3 ) سایه ها
5-3 ) مداد ها و ریمل
6-3 ) پاک کننده های پوستگ
7-3 ) لوسیون ها
8-3 ) شتشو دهنده های پوست
9-3 ) لایه بردارهای پوست
10-3 ) انواع فومهای نظافت پوست
1-4 ) لباس های پوستی و چرمی
2-4 ) کیف های چرمی
3-4 ) کفش های چرمی
4-4 ) کمربندهای ساخته شده از پوست و چرم حیوانات
5-4 ) دستکش های چرمی
6-4 ) روکش چرمی صندلی اتومبیل
7-4 ) مبلمان چرمی
8-4 ) سایر مصنوعات چرمی
5-1-5 ) مراکز فرهنگی حلال
2-5 ) بانکداری حلال
3-5 ) بیمه حلال
4-5 ) بهداشت و سلامت حلال
5-5 ) حمل و نقل حلال
6-5 ) محیط زیست حلال
7-5 ) معماری و ساختمان سازی حلال
8-5 ) خدمات حرفه ای حلال
9-5 ) فروشگاه های زنجیره ای حلال