دریافت کارت بازرگانی
لازم به ذکر است کارت بازرگانی هم به اشخاص حقیقی تعلق می گیرد هم به اشخاص حقوقی و برای دریافت کارت بازرگانی لزومی به ثبت شرکت نیست. هر چند توصیه می گردد قبل از دریافت کارت بازرگانی شرگت ثبت نمایید تا کداقتصادی، کد کارگاهی، کارت بازرگانی و برند و … زیر نظر یک شرکت باشد.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که برای اخذ کارت بازرگانی در تهران از ابتدای سال 1401 می بایست نسبت به دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی اقدام و پس از دریافت کارت عضویت، برای کارت بازرگانی اقدام صورت گیرد.
مدت کارت عضویت هم الزاما می بایست از کارت بازرگانی بیشتر باشد. به عنوان مثال اگر قصد دارید برای کارت بازرگانی یک ساله (شرکت غیر تولیدی) اقدام نمایید، مدت کارت عضویت می بایست حداقل دو سال باشد.
کارت بازرگانی یک ساله و 5 ساله:
مدت اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور به مدت یک سال می باشد. فقط در صورتی که پروانه تولیدی داشته باشید می توانید کارت بازرگانی 5 ساله دریافت نمایید. البته در بعضی شهرستان ها بعد از چند بار تمدید کارت یک ساله، می توانید برای دریافت کارت بازرگانی 5 ساله اقدام نمایید. این موضوع بستگی به رویه اتاق بازرگانی استان دریافتی کارت بازرگانی دارد.
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی :
- تصویر شناسنامه (صفحه اول)
- تصویر کارت ملی (پشت و رو)
- تصویر کارت پایان خدمت (برای آقایان)
- تصویر مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم)
- تصویر سند مالکیت و اجاره نامه کدرهگیری دار (قابل استعلام در سامانه مستغلات)
- تصویر عکس پرسنلی
- تصویر نمونه امضاء
- تصویر پلمپ دفاتر (صفحه اول دفتر کل و روزنامه)
- تصویر اظهارنامه دفاتر تجارتی
- تصویر گواهی عدم سوء پیشینه کیفری (از سامانه ثنا)
- شماره شبا دسته چک صیادی
- نام کاربری و رمز عبور اداره مالیات
- شماره تلفن ثابت
- شماره همراه
- آدرس و کد پستی
- ایمیل
- نام کاربری و رمز عبور اداره مالیات
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی:
- تصویر شناسنامه مدیرعامل (صفحه اول)
- تصویر کارت ملی مدیرعامل (پشت و رو)
- تصویر کارت پایان خدمت مدیر عامل (در صورتی که مدیرعامل آقا باشد)
- تصویر مدرک تحصیلی مدیرعامل (حداقل دیپلم)
- تصویر سند مالکیت و اجاره نامه کد رهگیری دار (الزاما به نام شرکت)
- تصویر عکس پرسنلی مدیرعامل
- تصویر نمونه امضاء مدیرعامل
- تصویر پلمپ دفاتر شرکت (صفحه اول دفتر کل و روزنامه)
- تصویر اظهارنامه دفاتر تجارتی
- تصویر گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیرعامل(از سامانه ثنا)
- تصویر روزنامه تاسیس و تغییرات شرکت
- تصویر اساسنامه شرکت
- تصویر مهر شرکت
- تصویر شناسنامه و کارت ملی سهامداران/ شرکاء شرکت
- اعلام میزان سهام سهامداران/ شرکاء
- نام کاربری و رمز عبور اداره مالیات
- شماره شبا دسته چک صیادی (الزاما به نام شرکت)
- شماره تلفن ثابت دفتر مرکزی
- شماره همراه مدیرعامل
- آدرس و کد پستی مدیرعامل
- ایمیل مدیرعامل
- درآمد اشخاص حقیقی به میزان 000/ 000/ 50 تومان مالیات سالانه به میزان 15 %
- درآمد اشخاص حقیقی به میزان 000/ 000/ 100 تومان مالیات سالانه به میزان 20 %
- درآمد اشخاص حقیقی به میزان 000/ 000/ 150 تومان مالیات سالانه به میزان 25 %
اما مالیات اشخاص حقوقی به طور کلی به میزان 25% می باشد به طور مثال چه شرکت یک میلیارد سود کرده چه یکصد میلیارد باید همان مبلغ 25% از سود شرکت را به عنوان مالیات پرداخت نماید..به یاد داشته باشید مالیات به سود خالص پس از کسر هزینه ها تعلق می گیرد نه به خود درآمد.
قبل از سال 99 برای دریافت کارت بازرگانی مدارک را فقط اتاق بازرگانی بررسی می نمود اما از سال 99 مدارک هم توسط اتاق بازرگانی بررسی می شود و هم از طریق سازمان صنعت،معدن، تجارت.برای این کار ابتدا می بایست در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنید. کارشناسان وزارت صنایع مدارک را بررسی و از سازمان امور مالیاتی استعلام بدهی شرکت را اخذ می نمایند. پس به یاد داشته باشید که برای دریافت کارت بازرگانی حتما باید در سازمان امور مالیاتی تشکیل پرونده مالیاتی انجام داده باشید.همچنین دفاتر پلمپ شده حتما باید مربوط به همان سالی باشد که برای کارت اقدام می کنید و اظهارنامه دفاتر تجارتی نیز حتما باید اخذ گردد.
مدرک تحصیلی:
همانطور که قبلا گفته شد مدرک تحصیلی مدیرعامل حتما باید دیپلم یا بالاتر باشد. در صورتیکه مدرک تحصیلی مدیرعامل دیپلم باشد حتما باید نسبت به اخذ تاییدیه تحصیلی از آموزش و پرورش اقدام نمایند. برای اخذ تاییدیه تحصیلی علاوه بر مشخصات شناسایی نیاز به شماره دانش آموزی، سال و نوبت فارغ تحصیلی و رشته و مدرسه محل تحصیل می باشد.
اگر مدرک تحصیلی بالاتر از دیپلم باشد به طور معمول نیاز به اخذ تاییدیه تحصیلی ندارد مگر اینکه در سامانه وزارت علوم مدرک تحصیلی ثبت نشده باشد که در این صورت باید یا به دانشگاه محل تحصیل یا وزارت علوم مراجعه نمایید.
فارغ از اینکه چه مدرک تحصیلی ای دارید می بایست اصل مدارک را داشته باشید تا در مرحله احراز هویت به اتاق بازرگانی ارائه دهید.
مدرک تحصیلی زیر دیپلم:
اگر مدرک تحصیلی شما (مدیرعامل یا شخص حقیقی) زیر دیپلم باشد در صورت احراز شرایط لازم و تایید اتاق بازرگانی می توانید با مدرک تحصیلی زیر دیپلم نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.
مدارک مورد نیاز برای ارائه به جای مدرک تحصیلی دیپلم عبارتند از :
مدارکی که نشان دهند مدیرعامل در آن حوزه فعالیت می نماید مانند جواز کسب، پروانه بهره برداری و …
لیست بیمه برای سه سال گذشته
گردش بالای حساب بانکی
ریز نمرات آخرین مدرک تحصیلی
با ارائه این مدارک به اتاق بازرگانی در صورتی که مدارک ارائه شده مورد تایید کمیسیون قرار گیرد می تواند از نامه کمیسیون به عنوان مدرک بدل از دیپلم استفاده نمود.
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری:
در نظر داشته باشید گواهی عدم سوء پیشینه باید از سامانه ثنا اخذ گردد تا کارشناسان بتوانند استعلام آن را بررسی نمایند. لذا از مراجعه به پلیس +10 برای اخذ گواهی عدم سوء پیشینه خودداری کنید.
اجاره نامه یا سند محل فعالیت:
مبایعه نامه هم برای احراز محل فعالیت مورد قبول است لیکن توجه داشته باشید در صورت اقدام به اخذ کارت بازرگانی حقوقی چه سند، چه مبایعه نامه و چه اجاره نامه باید به نام شرکت باشد. بدین معنی که مالک در سند و مستاجر در اجاره نامه حتما باید شخص حقوقی باشد.
نکته دیگر اینکه اجاره نامه ها و مبایعه نامه های تنظیم شده توسط دفاتر اسناد رسمی با اینکه اعتبار سند رسمی را دارند ولی مورد قبول سازمان نمی باشند! علت هم آن است که برای استعلام صحت و سقم این موارد از سامانه املاک و مستغلات استعلام به عمل می آید که در حال حاضر سامانه نمی تواند اجاره نامه های دفاتر اسناد رسمی را استعلام بگیرد.
احراز محل فعالیت در سال 1402 :
در سال 1402 برای احراز محل حتما باید شناسه یکتا سند موجود باشد. بدین معنی که سندهای دفترچه ای قدیمی یا سند های تک برگی که شناسه یکتا ندارند مورد قبول واقع نمی شوند. اگر ملک محل مورد فعالیت شرکت استیجاری است باید از موجر شناسه یکتای ملک (شماره شناسایی ملک) دریافت شود. توجه نمایید که حتما کاربری ملک باید اداری یا تجاری باشد و کد پستی روی سند با کد پستی شرکت یکسان باشد. در صورتی که سند شناسه یکتا نداشت یا کد پستی روی سند اشتباه درج گردیده بود باید مالک به سازمان ثبت اسناد و املاک محل مراجعه و نسبت به اصلاح آن اقدام نماید.
توجه : اگر شرکت دو سال سابقه ارسال اظهارنامه مالیاتی داشته باشد و فروش سال گذشته آن بیش از مبلغ 000/ 000/ 450/ 1 تومان باشد دیگر سند و اجاره نامه نیازی نیست.
توجه: روند احراز محل فعالیت در آخر سال 1402بدلیل ایجاد مشکلات متعدد برای بازرگانان از روند صدور کارت بازرگانی حذف گردید و دیگر نه نیاز به سند است و نه نیاز به اجاره نامه .
آموزش اتاق بازرگانی:
پس از بررسی مدارک توسط کارشناسان سامانه تجارت می بایست در اتاق بازرگانی ثبت نام و مجدد مدارک را بارگذاری نمایید. اگر به عنوان شخص حقوقی در سامانه اتاق بازرگانی ثبت نام می کنید تصویر مهر شرکت، روزنامه های تاسیس و تغییرات هیئت مدیره و اساسنامه شرکت و میزان سهام سهامداران را نیز باید وارد نمایید.پس از تایید مدارک بارگذاری شده و اطلاعات وارد شده توسط کارشناسان اتاق بازرگانی می بایست در سامانه آموزش اتاق ثبت نام کنید.این آموزش ها شامل آموزش بیمه، مالیات، قوانین گمرکی و … است. کلاس ها به صورت غیر حضوری و از طریق مشاهده فیلم آموزشی از پیش ضبط شده می باشد.پس از دیدن آموزش ها طبق تاریخ آزمون به صورت حضوری باید با در دست داشتن کارت ملی و مهر شرکت به واحد آموزش اتاق بازرگانی مراجعه نمایید. نتایج آزمون یک روز بعد در کارتابل شما قابل مشاهده است.
هزینه آزمون اتاق بازرگانی:
اگر به هر دلیلی نتوانید در آزمون شرکت نمایید مجددا باید ثبت نام انجام شود و هزینه آزمونی که در آن شرکت ننموده اید از شما اخذ نمی گردد.
پس از اینکه بازدید از محل شما هم مورد قبول واقع شد باید با در دست داشتن مدارکی که قبلا در سامانه اتاق بازرگانی الصاق کرده اید و اصل کارت ملی و مهر شرکت برای احراز هویت به اتاق بازرگانی مراجعه نمایید. این مرحله پایانی اخذ کارت بازرگانی است و پس از آن کارت بازرگانی از طریق پست برای شما ارسال می گردد.